АудиоПортал ИНФО

Аудиофорум профессиональных любителей
Текущее время: 28 июл 2026

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 463 ]  На страницу Пред.  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: 6Ф5П пентодный однотактный
СообщениеДобавлено: 28 июл 2026 

LinuxManiac писал(а):
Предпочтительно снизить напряжение на второй сетке и после этого проверить рессеиваемую на аноде мощность.

Спасибо Дмитрий, а то чат GPT мне посоветовал выключить свет и посмотреть не краснеет ли анод тетрода, если не краснеет, а звук устраивает, то так и оставить :D В этом что - то есть конечно....

Ответить с цитатой  

Вибачаюсь за втручання.
Мої міркування наступні. Струм, виміряний на катодному резисторі (0,045/1=45мА) це сумарний струм аноду і другої сітки. Виходячи з вимірів, струм другої сітки становить (280-270)/1,2=8,3мА при максимальному 3мА. Це значне перевищення максимально припустимого. Разом з цим струм суто аноду становить 45-8,3=36,7мА. Це в межах норми. При цьому потужність на другій сітці дорівнює 8,3*270=2,23Вт. Трохи забагато, але не критично. Я б не чіпав поки напругу зміщення, а зменшив би струм другої сітки. Бо тут таке — почервоніння аноду може і не бути, а в таких режимах і не буде, але почервоніння другої сітки можна і побачити навіть в темноті 8-) .

Ответить с цитатой  

Gelert писал(а):
Вибачаюсь за втручання.
Мої міркування наступні. Струм, виміряний на катодному резисторі (0,045/1=45мА) це сумарний струм аноду і другої сітки. Виходячи з вимірів, струм другої сітки становить (280-270)/1,2=8,3мА при максимальному 3мА. Це значне перевищення максимально припустимого. Разом з цим струм суто аноду становить 45-8,3=36,7мА. Це в межах норми. При цьому потужність на другій сітці дорівнює 8,3*270=2,23Вт. Трохи забагато, але не критично. Я б не чіпав поки напругу зміщення, а зменшив би струм другої сітки. Бо тут таке — почервоніння аноду може і не бути, а в таких режимах і не буде, але почервоніння другої сітки можна і побачити навіть в темноті 8-) .

Дякую, буду це все перевіряти, бо мені теж не подобається напруга на другої сітці. Розділю напевно живлення другої сітки і драйверного каскаду, бо як що просто збільшити опір резистора другої сітки, то впаде й напруга на аноді триода.

Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 463 ]  На страницу Пред.  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Часовой пояс: UTC + 2 часа